Herken je dit? Jij hebt vanavond eindelijk eens een avondje gepland om uitgebreid in bad te gaan als de kinderen op bed liggen. Je loopt op je tandvlees om alle ballen in de lucht te houden en aan selfcare kom je niet toe. Je weet dat een lang bad je goed zal doen maar neemt er nooit de tijd voor. Want ja, kids, de was, opruimen, etc. Altijd is er wel iets wat op dat moment belangrijker is. Maar vanavond gaat het er dan echt van komen.

Als je de kinderen uit school hebt gehaald, rijd je door naar de kruidvat. De tandpasta is op en bij kruidvat is het nu 2 halen, 1 betalen. Eenmaal in de winkel besluit je ook meteen een lekkere badschuim te halen voor je me-time avondje in bad vanavond. Als je voor het schap staat, zie je mooie flessen liggen van een wat duurder merk. Ze beloven een heerlijke geurende verwennerij en een genot voor je huid. De lavendel die erin zit belooft je de ontspanning die je zo goed kunt gebruiken. De fles kost echter € 8,99 en dat heb je niet voor jezelf over. Je kiest voor de fles badschuim van kruidvat eigen merk van € 1,99.

Pokemon en Frozen badschuim

Verderop in het schap staan ook fonkelende flessen badschuim van Pokemon en Frozen. Je kinderen hebben de flessen opgemerkt en roepen dat ze ook badschuim willen hebben. De flessen kosten het dubbele van de kruidvat eigen merk badschuim, die je kinderen ook gewoon kunnen gebruiken, maar toch geef je ze hun zin en neem je de twee ook flessen mee.

Jezelf op de laatste plaats zetten

Waarom kies je ervoor wel duurdere dingen voor je kinderen te kopen, maar als het op jezelf aankomt ben je te gierig om iets meer uit te geven aan luxe? Waarom gun je het jezelf niet? Het lijkt misschien onschuldig, een kleine bezuiniging hier en daar, maar wat we eigenlijk aan het doen zijn, is onszelf steeds op de laatste plaats zetten. We investeren in het geluk en comfort van onze dierbaren, maar vergeten vaak dat onze eigen welzijn net zo belangrijk is.

Selfcare is geen luxe

Het is begrijpelijk dat we soms bezorgd zijn over de financiële kant van selfcare. We zijn gewend om zuinig te zijn, vooral als het om onszelf gaat. Maar zelfliefde en selfcare zijn geen luxe, het zijn essentiële investeringen in onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid.

Waarom gunnen we onszelf niet dezelfde zorg en liefde die we aan anderen geven? Waarom stellen we onze eigen behoeften steeds uit?

Selfcare is een daad van zelfrespect

Het is tijd om die gewoonte te doorbreken. Het is tijd om te erkennen dat selfcare geen egoïsme is, maar een daad van zelfrespect en zelfliefde. Het is tijd om de tijd te nemen voor die lange baden, om te investeren in producten die ons echt laten ontspannen en om onszelf te behandelen zoals we onze dierbaren behandelen.

Dus de volgende keer dat je voor dat schap staat, denk dan aan de waarde van selfcare. Denk aan de waarde van jouw welzijn. En gun jezelf die kleine momenten van luxe en ontspanning die je zo verdient.

Laten we samen streven naar een leven waarin selfcare niet langer een luxe is, maar een prioriteit. Want pas wanneer we goed voor onszelf zorgen, kunnen we ook echt goed voor anderen zorgen.

Heb jij moeite jezelf op de eerste plek te zetten? Zorg jij altijd eerst voor anderen en daarna pas voor jezelf? Met mijn traject ‘Terug in balans: holistisch traject voor hoogsensitieve moeders’, leer je om jezelf weer op die eerste plek te zetten waardoor je een ontspannen en gezelligere moeder bent, waardoor je ook weer nog beter voor je kinderen kunt zorgen.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen