Op donderdag 9 juli startte ik met de cursus Reiki 2. Na de inwijding in de Reiki 2 graad bij Zoma-Opleidingen en een fijne dag met veel oefeningen was het tijd om zelf thuis aan de slag te gaan met de huiswerkopdrachten. Vandaag heb ik de terugkomdag en voel ik mij als herboren. Reiki 2 heeft zoveel voor mij gedaan.

Van onze trainer Eveline kregen we drie huiswerkopdrachten mee:

  1. 21 dagen 10 minuten jezelf op één plek behandelen en daarbij alle drie de symbolen gebruiken.
  2. 5 dagen lang, 10 minuten per dag iets (mentaals of emotioneels) tussen je handen behandelen met gebruik van de drie symbolen.
  3. De trainer een behandeling op afstand geven

Mijn ervaringen

Dag 1: vrijdag 10-7-2020

Vandaag start ik met 10 minuten zelfhealing op 3 plekken op mijn lichaam. De thymus, het hart en mijn buik. Intuïtief voel ik aan dat deze plekken wel wat healing kunnen gebruiken. Ik voel de energie goed en krachtig stromen. De plekken waar ik mijn handen leg, voelen eerst pijnlijk aan maar dat verdwijnt snel onder de kracht die door mijn handen stroomt.

Emotioneel weerzien met mijn overleden oma

Daarna is het tijd om tien minuten iets tussen mijn handen te behandelen. Dit mag iets mentaals of emotioneels zijn. Ik kies voor de emotionele blokkade die ik in de liefde ervaar (emotionele verwaarlozing is één van mijn schema’s die voortkomt uit mijn dwangmatige persoonlijkheidsstoornis). Ik tune in bij mezelf, zet de Reiki symbolen en denk aan een situatie waarbij mijn emotionele blokkade voor verdriet zorgde. Wat er even later gebeurt, had ik niet voor mogelijk gehouden. Voor mij verschijnt mijn oma (die in 1997 overleed). Al twee keer eerder had ik in een meditatie contact met haar (ze is één van mijn beschermengelen) maar nog niet eerder was ze zo dichtbij. Dankzij het derde Reiki symbool speelt afstand, tijd en ruimte geen rol meer. Ik bevind mij in een andere dimensie samen met mijn oma. Tranen vloeien van ontroering bij dit weerzien. Ik mag mijn oma helen door haar de liefde te geven die zij gemist heeft. Ik neem haar in mijn armen en knuffel haar. Even later nemen we afscheid. Wat een bijzondere energetische healing. Dit is het begin van het helen van mijn vrouwelijke familielijn.

Bijzonder gesprek met mijn moeder

Later op de dag ben ik met de opdracht van de dag bezig van de 21 dagen meditatiechallenge ‘Abundance’ van Deepak Chopra. Voor deze opdracht moet ik in gesprek met mijn moeder over haar ergste pijn in het leven en haar onvervulde wensen. In eerste instantie schiet ik in de weerstand. Zulke diepgaande gesprekken heb ik nog nooit gehad met mijn moeder. Maar dan voel ik mij gesterkt door de heling die vanmorgen heeft plaatsgevonden en bel ik haar. We hebben een bijzonder en open gesprek. Aan haar merk ik ook dat ze het fijn vindt. Dankbaar voor deze ervaring hang ik even later op.

Bewustwording

Heel de dag voel ik mij krachtiger en bewuster dan ooit. ’s Avond merk ik op een borrel bij vrienden dat mijn hoogsensitiviteit sterker is. Ik zie en merk meer op waar ik weer op reageer wat me weer uitput waardoor ik chagrijnig word en weer op vriendlief ga vitten. Ik beschouw dit als een stuk bewustwording waar ik van kan leren. Mijn huidige bachbloesem remedie (centaury) die ik dagelijks neem, zal mij hier ook wel bij helpen.

Dag 2: zaterdag 11-7-2020

Vandaag word ik moe wakker. Vannacht ben ik een paar keer wakker geweest. Ik bedenk dat ik de slaapkamer had moeten reinigen door de Reiki symbolen te plaatsen de avond ervoor. Zal ik het vanavond doen? Ik besluit het nu meteen te doen voor ik het vanavond weer vergeet. Ik zet de symbolen en voel de energie veranderen. Ineens ben ik minder moe. Later zakt dat wel weer weg maar het heeft wel geholpen. Ik vermoed dat ik vannacht een goede nacht zal hebben.

Minder pijn na Reiki behandeling

Vriendlief heeft erge pijn in zijn nek. Ik geef hem een korte behandeling met alle drie de symbolen. Hij voelt er weinig van maar zijn pijn is iets minder. Hij kan zijn hoofd nu in ieder geval draaien. Daar doe ik het voor. Tijdens de behandeling voelde ik zelf ook niet veel. Erna word ik ineens heel misselijk en geef ik bijna over. Voor mij het teken dat het wel degelijk gewerkt heeft. Ik zal hem vaker behandelen. Ik vermoed dat hij zich er meer voor moet open stellen.

Teken van het universum

Later die dag hebben we zwemles en aansluitend een kinderverjaardag. Maar eerst rijden we langs het winkelcentrum voor boodschappen en verjaardagscadeautjes. Daar krijg ik diverse tekens van het universum. Een bijzondere ervaring.

Reiki geven aan feestje

In de auto naar de kinderverjaardag geef ik nog healing op afstand aan het feestje waar ik zo naartoe ga om mezelf te beschermen tegen prikkels. Dat blijkt achteraf een goede zet. Ik heb een heerlijke ontspannen middag en blijf er zelfs eten met 3 andere vriendinnen en hun gezin.

Dag 3: 12-7-2020

Vandaag gaan we naar de Efteling. We hebben afgesproken met vrienden om om 8:00 uur van huis weg te rijden. De wekker staat om 7:00 uur maar ik ben al om 6:00 uur wakker. In eerste instantie voel ik weerstand dat ik zo vroeg wakker ben. Ik heb immers een drukke dag voor de boeg. Maar dan probeer ik het positieve ervan in te zien en start met mijn accupunctuurpunten behandeling en een yoga in bed sessie. Tegen de tijd dat de wekker gaat, ben ik klaar voor de dag. Onze vrienden hebben zich in de tijd vergist en zijn er pas om 8:30 uur nadat wij een half uur hebben gewacht. Ik voel wat spanning opkomen. We hebben een tijdslot van 9:00-9:45 uur en nu wordt het erg krap. Het lukt me om de spanning weer los te laten en terug in het moment te komen. We vertrekken naar de Efteling.

Reiki geven aan dag in de efteling

Onderweg geef ik alvast met behulp van de drie Reiki symbolen heling aan de dag om mezelf te beschermen tegen de drukte, prikkels en angst die ik mogelijk krijg van anderen mensen die niet voldoende op afstand blijven. Dit blijkt wederom een goed idee. De hele dag ben ik ontspannen en vol in het moment. Ik maak me nergens druk om. Het is echt rustig in mijn hoofd. Het lijkt wel alsof al mijn schema’s verdwenen zijn. Zou de Reiki 2 echt al zo snel werken? In het park maak ik weer mooie dingen mee waarvan ik het universum verdenk. We starten met Symbolica, een attractie waar ik nog niet eerder in ben geweest. De wachttijd is nog maar 25 minuten dus die doen we maar meteen. Als we uit Symbolica komen, staat er een mega lange rij voor de ingang. Dank je wel universum, dat wij niet zo lang hebben hoeven wachten. Dit gebeurt telkens als we uit een attractie komen, wij wachten ongeveer 20-30 minuten en erna staat er een dubbel zo lange rij. Het gebeurt zelfs een keer dat een wachtrij 30 minuten is en wij door een incident iets later gaan waarna de wachttijd nog maar 10 minuten is. Bedankt universum! 

Rust in mijn hoofd

De dagen erna verlopen net zo fijn. Ik ervaar echt rust in mijn hoofd. Al mijn schema’s (onjuiste gedragspatronen) lijken verleden tijd. Ik voel mij zelfverzekerd en heb geen behoefte aan alcohol. Ik voel mij verbonden met alles en iedereen, alsof ik verliefd ben. Ik voel mij verlicht.

Helaas voel ik mij in de tweede week iets minder fijn. Angsten zijn terug en ik twijfel aan alles. Ik heb een kort lontje en weer last van mijn schema’s en helaas ook weer een paniekaanval. Ik ga trouw door met de dagelijkse zelf behandelingen en vraag de kaarten om raad door een kaartlegging: heilige drie-eenheid.

In de loop van de tijd ga ik mij gelukkig weer beter voelen en wordt het langzaamaan weer rustig in mijn hoofd. Wat ben ik dankbaar dat ik Reiki heb mogen ervaren.

Behandeling op afstand

Een paar dagen voor de terugkomdag geef ik de trainer een Reiki behandeling op afstand. Ik vind het best spannend, maar ben vooral heel benieuwd of Eveline daadwerkelijk iets zal merken van mijn behandeling. Ik tunede op haar in, zette de Reiki symbolen en visualiseerde haar tussen mijn handen. Direct werden mijn handen warm en begonnen te tintelen. Intuïtief start ik met mijn handen op het hoofd en daarna de schouders. Mijn heldervoelendheid ontwikkelt zich steeds meer. Op een gegeven moment krijg ik pijnlijke steken in mijn zij en rug. Ik verplaats mijn handen dan ook naar dat gebied om de Reiki energie te laten stromen. Als mijn pijn wegtrekt, weet ik dat de behandeling klaar is.

In de terugkoppeling geeft Eveline aan dat zij zich na mijn Reiki behandeling heel rustig (ze was ervoor wat onrustig) en geaard voelt. En dat ze die nacht last van haar rug en zij had. Ik heb haar goed aangevoeld en intuïtief behandeld. Nu mag ik ook anderen op afstand gaan behandelen. Ik hoop dat ik veel mensen hiermee mag helpen.

Win een gratis Reiki behandeling op afstand

Wil jij eens een Reiki behandeling op afstand ervaren? Ik geef twee Reiki behandelingen op afstand weg. Wie weet geniet jij binnenkort van een heerlijk ontspannen Reiki behandeling.

Wat moet je doen?

  • Vertel in een reactie onder dit bericht wat een Reiki behandeling voor jou zou kunnen doen.
  • Volg @holinez_ op Instagram.
  • Like het bericht bij deze blog op Instagram.
  • Laat een reactie achter onder het Instagrambericht en tag twee vrienden.

De sluitingsdatum voor deze winactie is 17 september. Op 20 september maak ik de winnaars bekend.

Aanbevolen artikelen

2 reacties

  1. Wat een mooie winactie! Ik zou graag een Reikibehandeling op afstand winnen. Al een tijdje heb ik erg vaak hoofdpijn. Hopelijk kan Reiki mij daarvan af helpen.

  2. Heey,
    Wauw wat klinkt dat super interessant zeg! Ik ben erg benieuwd ik zouhet super vinden om mijn mama dit cadeau te doen. Ze heeft het echt verdiend om na een vervelende gezonheids periode is helemaal tot rust te komen en ik denk dst dst hierbij wel kan lukken!
    Super leuk blog!
    Met lieve groetjes Sophie ❤️

Een reactie plaatsen